Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

martes, 15 de diciembre de 2015

Noticies de desembre de 2015 (Segona part)

I segona entrada de notícies de desembre en aquest any 2015 que ja s'està acabant:

Novetats


La que sense cap mena de dubte ha sigut la sorpresa del mes es la desvinculació entre The Design Mechanism (autors del reglament de RuneQuest 6) i Chaosium (propietaris dels drets sobre RuneQuest i Glorantha) fet que provocará que a partir de juliol de 2016 Chaosium no els renovi la llicència que els hi permetía usar aquestes marques registrades i el seu reglament hagi d'aparèixer sota un altre nom i sense cap mena de relació amb aquestes. El futuro dels jocs relacionats amb Glorantha estarà basat en una recuperació del reglament de RuneQuest 2 amb l'afegit d'elements de RuneQuest 3 i RuneQuest 6.

Pel que fa al futur de les edicions en altres idiomes de RuneQuest 6 (com la que ha publicat Runa Digital a Espanya i que vaig ressenyar anteriorment en aquesta entrada del blog) encara no està clar com les afectará aquest moviment per part de Chaosium.

Per saber més sobre aquest assumpte podéu consultar l'anunci de The Design Mechanism a Google+ i els seus forums, així com aquest anunci en el blog de Chaosium i aquesta entrada del Runeblog.


Edge Entertainment anuncia l'edició espanyola d'Eclipse Phase.


Devir tornará a editar Fanhunter.


Nosolorol Ediciones publica més dades sobre la futura edició del joc de rol Peacemaker, ambientat en el Vell Oest americà.


Drama Editorial posa a la venda l'aventura Trazos del pasado per al joc Cultos Innombrables de Nosolorol Ediciones. Els beneficis derivats de la venda d'aquesta aventura serán destinats exclusivament a obres socials relacionades amb el medi ambient.


Hermanos Juramentados de la Espada Negra analitzen els primers mesos de funcionament de la seva iniciativa Juégame.


Mariola Juncal està buscant col·laboradors per a desenvolupar material de joc gratuït per al sistema SD6 que s'allotjará a la iniciativa Juégame.


IGN ofreix un reportatge sobre l'estat actual de HeroQuest 25 aniversario.


La associació cultural Jugamos Todos ofereix un informe sobre la reedició del clàssic joc de taula En busca del Imperio Cobra, sembla que no s'ha dut a terme de la forma més correcta possible...

Mecenatges


A.K.A games està duent a terme el mecenatge a Kickstarter per publicar First Contact : X-Corps en anglés, per seguir el seu progrés podéu consultar Kicktraq i per llegir una transcripció de l'entrevista amb José Manuel Palacios, el creador del joc, del passat 10 de desembre podéu seguir aquest enllaç.


Cloudscape Comics està duent a terme una campanya de mecenatge a Kickstarter per finançar la publicació del cómic Una the blade, per seguir el seu progrés podéu consultar Kicktraq


L'il·lustrador freelance Ikanart ha refet la seva campanya de mecenatge a Patreon.

Cultura


El blog La biblioteca de Dol Amroth ens ofereix una introducció als jocs de rol...


al igual que ho fa Segunda estrella a la derecha.


CBC News ens ofereix un reportatge sobre els efectes dels vols espacials de llarga duració sobre la salut dels astronautes.


Tempora Magazine ens ofereix un breu reportatge sobre la història de l'antiga Asiria.


Si voleu saber mes sobre els castells medievals us aconsello visitar Castra in Lusitania.


Si us interessa la història antiga us pot agradar Tombouctu Manuscripts Project.

Descàrregues

 

Kevin Crawford ofereix com a descàrrega gratuïta la versión beta 0.11 del suplement Godbound per crear personatges semidéus i la versió actualitzada del seu estudi sobre el disseny de les publicacions de TSR per a tots els interessats en usar una maquetació similar en els seus productes.



Freak Fashion està creant mapes isomètrics amb l'ajuda del programa de disseny vectorial gratuït Inkscape i posa a disposició de tothom que li interessi una descàrrega amb una primera mostra d'elements que podem usar per les nostres pròpies creacions així com un primer tutorial en el seu canal de Youtube.


Fanzine Rolero ens ofereix la descàrrega de l'aventura El hombre que no quería morir per a El Rastro de Cthulhu.


Steve Jackson Games ofereix el reglament de Car Wars Classic com a descàrrega gratuïta.


Pelgrane Press ha actualitzat la pàgina de descàrregues relacionades amb el joc Hillfolk i el Dramasystem.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario