Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

miércoles, 4 de noviembre de 2015

Setmana LotFP 2015: Scenic Dunnsmouth


Dins d'aquesta setmana que estic dedicant a Lamentations of the Flame Princess avuí us parlaré del mòdul Scenic Dunnsmouth, escrit per Zzarchov Kowolski. Podran els Personatges Jugadors descobrir els secrets que amaga Dunnsmouth o morirán en l'intent...?

Influències que es possible detectar a la creació del mòdul





Scenic Dunnsmouth està influenciat pels relats The Dunwich Horror i The Shadow Over Innsmouth de l'escritor estadunidenc H.P. Lovecraft (no a debades el nom de la població que dona títol al mòdul es el producte de la unió dels pobles on s'esdevenen els fets explicats en tots dos relats) i ens permet dissenyar un lloc en el que es possible ambientar una aventura el rerafons de la qual respongui per complet als canons presents a l'obra de Lovecraft: Dunnsmouth és un poble empobrit situat en una zona pantanosa i bastant apartada de qualsevol centre de civilització (per tant qualsevol visita governamental o comercial és com a mínim esporàdica) i els seus habitants poden ser víctimes d'un secret terrible i obscur que els ha estat afectant durant anys (de manera similar a com la presència de la Orde Esotèrica de Dagon afecta als habitants d'Innsmouth), a més a més el pantà en el que es troba situat el poble també amaga... quelcom que es responsable dels efectes estranys que s'esdevenen a la regió.




Creant Dunnsmouth




Aquest mòdul ens permet crear Dunnsmouth, una vila que es pot usar repetides vegades amb el mateix grup de jugadors i la seva composició es decideix aleatòriament com a pas previ a l'aventura que l'àrbitre vulgui dirigir, aquesta composició es variable pel que fa a la disposició interna del poble (cases i edificis rellevants com per exemple l'església) i a la presència dels seus habitants (els membres de les famílies Duncaster, Dunlop, Samson i Van Klaus i individus com l'oncle Ivanovik o Magda la gitana).

Els elements que l'àrbitre necessita per generar Dunnsmouth son un conjunt de daus (1d4, 10d6, 1d8 i 2d12, cadascún de diferent color) així com una baralla de cartes de poker de la que només s'usarán els 4 pals (diamants , piques ♠, cors i trèvols ♣).

Els daus es llançarán sobre un full en blanc i es pendrà nota d'on ha caigut cadascún i la puntuació obtinguda, depenent dels resultats obtinguts a cada tirada es determinarán les edificacions i la circumstància que afecta a cadascún d'ells, tenint en compte que si en algún dels d12 s'ha obtingut una puntuació de 7 o més aquesta localització és especial i pot estar relacionada amb el possible secret que amaga Dunnsmouth...

Per cada edifici que hagi estat designat com a llar d'una família es traurà una carta a l'atzar per determinar, mitjançant el pal corresponent i el valor de la carta, quin es el clan familiar al que pertany aquella llar i les persones concretes que hi viuen (el rerafons de cada família i els seus integrants està especificat a l'apartat dedicat a descriure els quatre clans).

Miscel·lànea

Dins de l'apartat de miscel·lània de Scenic Dunnsmouth s'ofereix informació addicional que complementa i amplia els continguts del mòdul. En aquest cas es serà possible trobar com ampliar el rerafons de la família Van Klaus i afegir opcions relacionades amb un secret del seu passat, un llistat d'encanteris i objectes màgics adequats pel seu ús a Dunnsmouth i consells per expandir el poble podent fins i tot crear les viles veïnes de Dunnbank i Dunnford i afegir a més a més la presència d'altres criatures i individus producte del secret que sotja el poble.

Ajudes de joc

Junt amb aquesta ressenya he preparat un arxiu pdf en el que he inclós 5 disposicions aleatòries de Dunnsmouth seguint les regles sugerides en el llibre (evidentment haureu de tenir el suplement a ma per interpretar correctament els resultats).

Google Drive | 4Shared


Conclusions

Scenic Dunnsmouth és una font d'inspiració molt interessant si volem crear un llogaret maleït per a que els Personatges Jugadors la investiguin, tot i que crec que el grau de reutilització no es tan elevat como pugui semblar en principi, tot dependrà de la imaginació i els recursos de l'àrbitre i en aquest sentit suplements com Realms of Crawling Chaos per a Labyrinth Lord (que vaig ressenyar en aquesta entrada de la Setmana OSR 2015) son les eines perfectes per a una tasca d'aquest tipus , i si l'àrbitre està realment inspirat pot ubicar Dunnsmouth en altres escenaris com per exemple Qelong, que ja vaig ressenyar al 2013 (tot i que obviament en aquest cas s'haurà de tenir en compte que s'haurán de fer els canvis necessaris per pasar d'una ambientació occidental a una altra més pròpia del sudest asiàtic).

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario