Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 19 de enero de 2015

Noticies de gener de 2015

Reprenc el blog un cop iniciat l'any i ho faig amb aquesta entrada de noticies:

Novetats


Rolling Boxcars ens ofereix una entrevista amb David Brown d'Extra Dimensional Publishing sobre la finalització de la llicència de publicació d'Aventuras en La Marca del Este per part de la seva companyía (també podeu llegir sobre aquesta qüestió en aquest enllaç).


Des d'Aviso a roleantes ens presenten l'associació El Cau del Joc.


La editorial conBarba posa en preventa Perros en la Viña.


Neix una nova editorial dedicada als jocs de rol: Drama editorial.


Des d'Armchair General se'ns informa de la defunció de John Hill, el dissenyador del joc Squad Leader.


Des del blog de Campeones de Verne ens anuncien la participació de Ricard Ibáñez, autor de jocs com Aquelarre o Capitán Alatriste, aportant una aventura curta per al joc (el joc usa el Sistema heroico).


Deixant apart la possibilitat de descarregar-nos de manera gratuïta el reglament de Dungeons & Dragons Next Wizards of the Coast tambe ens dona l'oportunitat de consultar online el manual del jugador.


Si desitgeu adquirir la sèrie de llibres Designers & Dragons a un preu raonable us recomano que consulteu l'actual Bundle of Holding.


La editorial francesa Raise Dead Edition anuncia la propera reedició de In Nomine Satanis Magna Veritas


Possiblement us interessi aquest article de Medium sobre les primeres jugadores.


A les persones que visitin Londres els hi pot interessar aquest article de Stylist sobre els bars on es pot jugar a jocs de taula.


Fantastic Maps ens dona accés a diversos tutorials per a dibuixar mapes.

Mecenatges


Zonk PJ-Demonio Sonriente està duent a terme una recollida de fons a la plataforma Patreon per a produïr la campanya Kontrolle Krise per al joc de rol Walküre.


John Harper, autor de jocs como Lady Blackbird, també està duent a terme una recollida de fons a Patreon per a crear altres jocs de rol.


William Mitchell también está usando Patreon per a crear jocs i cómics d'Imperium Chronicles (Facebook i Botiga online).


si us agrada la literatura fantàstica us pot interessar el mecenatge de El día de Dragonera a Verkami.


Joshua de Santo està duent a terme un crowdfunding a Kickstarter per a finançar l'aventura Pyramid of the Lost King: Adventures in Basq.


James Shields està usant Patreon per a obtenir fons per a crear art per a jocs de rol.


Enmanuel Martinez "Lema" també està creant il·lustracions i a la seva campanya de Patreon té planejat oferir una d'elles cada mes sota llicència Creative Commons.

Cultura


Voleu saber quines son les obres que passaran a domini public durant l'any 2015? Podeu començar per consultar aquest enllaç de The Public Domain Review.


L'Institut Smithsonian ha posat a disposició dels internautes les 40.000 obres d'art de las coleccions Freer i Sackler de manera gratuïta per a usos no comercials (per a més informació podeu consultar aquest enllaç de Genbeta, aquest altre de The Verge i aquest de The Next Web).


Estas interessat en els idiomes o necessites inspiració per a crear un idioma per al teu joc o novela?, Omniglot pot ser un recurs útil a consultar (també us pot interessar Ancientscripts.com per als sistemes d'escriptura).

Teniu curiositat per a saber cóm sonaven les cançons de l'antiga Babilonia?, la colecció The Flood de Stef Conner n'es una bona aproximació.


El blog Disportancia ens ofereix la segona part de la seva sèrie sobre els drets de l'obra d' H.P. Lovecraft.

Descàrregues


La revista online Desde el Sótano arriba a la seva 127ª edició amb els següents articles:

Redacció
  • Editorial: unes paraules del responsable.
  • Crèdits: Els que estan darrera d'això (i ho fan possible).
  • Índex.
Afició
  • Sótano Respon: Preguntes dels aficionats i la millor de les nostres respostes.
  • La Voz: Jornades, reunions i esdeveniments dels pròxims dies i mesos.
  • Sótano exterior: Secció amb interessants notícies del món exterior.
  • Galería: Control de Munició. Unes ajudes per a controlar les bales gastades.
Ambientació
  • Organització: La Undécima Iglesia. Una secta que opera a la ciutat de Cunia i que com tot a Rol Negro no es el que sembla.
  • Organització: Fa.Ca.Ta. Un grupo intern dels temibles Fa.Ra.Li que fa pensar que aquests potser no son tan dolents (Exo).
  • Unitats: Paracaigudistes soviètics. Una breu repasada a la història i les operacions dels Vozdushnodesantnye Voyska (Comandos).
  • Personatges: Pedro Agustín Echevrri. Biografía d'un general espanyol de 1808. Un despota enxufat i protegit pel rei.
Regles
  • Malaltia: Bavaria Braoderma. Una malaltia quasi mortal que converteix a les seves víctimes en èssers deformes i gegants, especialment si no tenen pel. Disseny humà contra tyran? (Exo).
  • Combat: Escuts en ametralladores. Unes regles senzilles per incloure aquest tipus d'equipament a les teves partides de Comandos.
  • Fauna: Lebèlila mastegadora. Pangea sempre ens sorprén amb simpàtics i molests animalons.
Equipament
  • Equipament: Autotallers i astromecànics. Versió de l'artícle del mes passat, però aquest cop dedicat a Exo.
  • Armades: L¡Armada Portuguesa. Un repás a la branca naval d'aquest país neutral de la Segona Guerra Mundial (Comandos).
  • Armes: M249. Peró qui s'ha atrevit a importar aquesta arma a Cunia? Si hi ha algunes armes més prohibides que d'altres, aquesta està en el rang més alt (Rol Negro).
  • Equipament: Agent. Si estás fent un personatge agent, aquest article d'equipament et donará tot el que necessites per començar la teva feina a Exo.
Esdeveniments
  • Cronologia: la Gran Guerra, gener 1915
  • Runes: Noticies de Pangea.
  • La Verdad: les noticies de Cunia, al dia. Gener de 2015.
  • A.D.E.G. ’70: Cuetku 1. Les noticies de la galàxia d'Exo.
  • Cronologia: gener 1810.
Aventures
  • Exo: Cacería en Rindhare. Una aventura XXL en la que els PJ hauran de perseguir a una presa humana realment difícil.
  • Rol Negro: El caso de la muerte de la señora Torres. Una aventura d'investigació que inclou un majordom sospitós i una rica dona assasinada després de canviar el seu testament.
  • Sangrienta Siete: 1x06 - Orán, el final de la infancia. Sinopsi d'un nou capitols de la sèrie de Comandos.
  • Lobo: 1x08 - Muerte en el Hielo. Sinopsi d'un nou capitols de la sèrie de Pangea.
  • .



Psychedemia es un món de joc per a Fate Core (que també serà publicat a Espanya per conBarba) en el que s'introduiran noves regles per a poders psíquics així com regles per a la creació d'alienígenes, es troba com a descàrrega PWYW a DriveThruRPG.


Patrick Lapienis ofereix com a descàrrega en mode PWYW a DriveTrhuRPG el seu joc Trials of the Magi, potser us interessi si teniu fills als que els hi hagi agradat Harry Potter.


El blog del Sistema heroico ens ofereix el seu primer joc usant el seu reglament com a descàrrega gratuïta: l'aventura Skyrock.


The Golden Cobra Challenge ofereix com a descàrrega gratuïta els jocs que han participat en la seva edició de l'any 2014.


Battles and Bottles ens ofereix diverses aventures sota llicència Creative Commons.


Pedro Azpitarte ens ofereix com a descàrrega gratuïta un conjunt de 112 cartes a tot color amb les estadístiques de joc de tots els monstres de la caixa vermella de Aventuras en la Marca del Este.


Keazem Keazem ens ofereix a través de Rise of Owlbear les cartes amb les característiques de les classes de personatge de la caixa vermella d'Aventuras en la Marca del Este com a descàrrega gratuïta.


El lloc web The Digital Comic Museum ofereix els comics nord-americans de la Golden Age com a descàrrega gratuïta.


Donjon RPG Tools ens ofereix diverses eines relacionades amb els jocs de rol, algunes d'aquestes eines també es poden descarregar, aixi com el seu codi font.


Bat in the Attic ens ofereix una repasada a un conjunt de programes de codi lliure que poden ser útils per a qui es dediqui a l'autopublicació.


Rol en tu idioma ens ofereix la primera part d'una interessant sèrie sobre l'economía medieval.


El blog The Eye of Joyful Sitting Amongst Friends, mantingut per Brett Slocum, té uns interessants llistats de recursos relacionats amb el món de Tékumel (també es aconsellable veure aquesta entrada) i el gènere Sword and Planet entre d'altres.

Cinema i televisió


Robert Kinoshita, creador de Robby el Robot de Planeta Prohibit va morir el passat 9 de desembre.


Si us interessa saber com es duien a terme els efectes especials abans de l'arribada dels CGI us agradará visitar Matte Shot - a tribute to Golden Era special fx.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario