Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 8 de septiembre de 2014

Ressenya de Fate Acelerado (FAE)


Avui us porto la ressenya del joc Fate Acelerado (FAE) de Evil Hat en la seva edició espanyola duta a terme per conBarba (tots dos es poden adquirir a un preu reduït i descarregar-se sota la fórmula PWYW des dels seus respectius llocs web).


Com amb els jocs que he estat ressenyant darrerament FAE pren com a base el sistema Fudge i la seva evolució al sistema Fate (tambè d'Evil Hat) i consisteix en una versió abreujada pensada per a començar a jugar amb un temps de preparació mínim a qualsevol història que l'àrbitre hagi pensat i amb qualsevol tipus de personatge que els jugadors hagin creat...


A alguns de vosaltres l'afirmació anterior us pot semblar una mica agosarada, però us asseguro que FAE és realment versàtil i pot ser emprat en qualsevol gènere o aventura que se us ocorri (ja sigui de la vostra pròpia invenció o una adaptació de la vostra novel·la, pel·lícula o sèrie de televisió que us agradi). Per aconseguir-ho usa la principal característica d'aquest sistema, que consisteix en la descripció dels personatges mitjançant aspectes: frases i paraules que els jugadors usen per a descriure'ls al seu gust.



Aquests aspectes seran un concepte principal (que definirà clarament el rol del personatge), una complicació (una situació, enemic, actitud, etc. que de bon segur farà que la seva vida sigui més interessant i perillosa) i fins a 3 aspectes més que serviran per afegir les característiques que el jugador cregui que poden ser més rellevants.



Després dels aspectes els jugadors poden escollir el nivell dels seus estils (la forma en què els personatges duen a terme una determinada tasca i que a FAE s'usa substituint a les habilitats de Fate pròpiament dites) seguint l'escala d'adjectius i noms que s'usen a Fate per a valorar el nivell de les habilitats i que s'afegeixen a la puntuació obtinguda en llençar 4 daus Fudge / Fate

+8 Llegendari
+7 Èpic
+6 Fantàstic
+5 Excel·lent
+4 Enorme
+3 Gran
+2 Bo
+1 Normal
0 Mediocre
-1 Dolent
-2 Terrible


Els estils dels personatges seran Cautelós (com de curós serà al dur a terme una acció), Enginyós (com de llest i espavilat sigui en solucionar un problema), Furtiu (com podrà passar desapercebut o enganyar a algú), Vistós (com d'espectacular, audaç i cridaner sigui la seva acció), Ràpid (com de veloç i àgil pot arribar a ser) i Vigorós (com de fort pot ser).



Per últim els jugadors poden escollir 3 proeses gratuïtes (capacitats especials o en les que són especialment hàbils i que permeten als personatges millorar l'ús d'un estil concret) i sense que hagin de de disminuir la seva capacitat de recuperació (els 3 punts de destí inicials que els permetrán activar el poder dels aspectes, tant els propis com els que es presenten durant l'aventura, invocant-los).


Per acabar aquesta ressenya us ofereixo com a descàrrega complementària l'article un parell de personatges creats amb les regles de FAE per a què els pugueu usar junt amb els que ja hi son presents al joc (les il·lustracions s'han realitzat amb l'aplicació Hero Machine 3 junt amb alguns retocs posteriors).






Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario