Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 17 de febrero de 2014

Ressenya de La Llamada de los dioses

A l'entrada d'avuí us presentaré la ressenya de l'última caixa dins de la sèrie d'Aventuras en La Marca del Este: La Caixa Negra amb la campanya La llamada de los dioses (les ressenyes de les altres caixes les podreu trobar seguint aquests enllaços: Caixa Vermella, Caixa Blava i Caixa Verda).


Tema "Epic Unease" per Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0


A diferència d'altres ressenyes que he dut a terme anteriorment aquest cop no m'extendré en revisar la trama que ens presenta La llamada de los dioses (al cap i a la fi existeix la possibilitat de que algun dels meus potencials jugadors estigui llegint aquestes línees i no els hi he d'espatllar la sorpresa, veritat?). En comptes d'això us donaré unes breus notes sobre la campanya que espero que us permetin valorar el seu potencial per oferir moltes hores d'aventura i diversió ja que les sessions de joc de la mateixa poden abarcar un periode de temps d'un any aproximadament donat el volum d'informació contingut en el llibre (prop de 400 planes repartides en tres parts que, tot sigui dit, encara no he pogut analitzar amb la profunditat que es mereixen) i els mapes continguts en un llibret annex.







La campanya comença amb una primera part en la que els personatges es trobarán a alta mar i en una situació difícil en la que serà necessari que usin tota la seva habilitat per sortir-se'n bé. Desprès d'aquest trepidant inici els personatges passarán a la segona part on durán a terme l'exploració d'un complexe de coves i càmares realment extens (ja sabeu, el "dungeon" de tota la vida pero adequat a una campanya de grans dimensions) que no té res a envejar als que están presents en altres campanyes d'exploració de Dungeons & Dragons o altres jocs similars que es poden situar dins del moviment Old School Renaissance (OSR). Deixant apart els enemics amb els que s'enfrontarán els personatges mentres s'internen en llòbregues habitacions i passadissos també es possible trobar múltiples trampes i endevinalles que posarán a prova la sagacitat i la perspicàcia dels jugadors, un fet que valoro positivament ja que les millors aventures no s'han de limitar únicament a ser un conjunt de combats, també han d'estimular la imaginació dels jugadors.








Un cop hagin descobert tots els secrets que amaguen les coves els personatges tindrán l'oportunitat de tornar a casa, allí iniciarán la tercera i última part de la campanya i amb sort aconseguirán salvar las pobles de la Marca del Est.




Per acabar només em queda aconsellar als árbitres que vulguin dirigir La llamada de los dioses que es prenguin el seu temps per llegir el volum de la campanya i preparar tota l'informació que creguin necessària per a ells mateixos i els seus jugadors, també poden necessitar consultar els manuals de les caixes Blava i Verda de cara a introduïr el rerafons del món de joc i el bestiari així com les regles opcionals que puguin necessitar-se, tot i que la campanya també pot adaptar-se a altres móns o reglaments o fins i tot incorporar material que vingui d'aquests ja que de fet els autors proposen que es facin les modificacions que es creguin necessàries per adaptar-la a l'estil de joc de cadascú (mentres estic escribint aquesta ressenya ja se m'están començant a ocorrer algunes idees, si heu estat seguint les ressenyes que aparèixen periòdicament al blog potser intuireu en que estic pensant).

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario