Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

lunes, 13 de enero de 2014

Ressenya de Crítico #1


Reprenc el blog en aquest 2014 acabat de començar amb la ressenya del primer número de la revista Crítico, projecte de Jorge "Tiberio" Coto Bautista (responsable de The Freak Times i autor del joc Roma dins de la linea Cliffhanger de Ludotecnia) que ha pogut ser publicada gràcies a la col·laboració de diversos mecenes entre els que m'incloc i que en els seu format físic serà distribuit a botigues per Distribuciones Sombra.



Crítico, d'aparició trimestral i a un preu de 5€ en la seva edició en paper, neix amb la vocació d'omplir l'espai que va quedar orfe al panorama editorial espanyol després de la desaparició de les revistes especialitzades en els jocs de rol i ho fa amb la voluntat d'oferir un conjunt d'articles útils tant per àrbitres com per a jugadors (en els casos en els que s'ofereixin estadístiques de joc els articles també inclouen enllaços per descarregar adapatacions en altres sistemes), però abstenint-se de publicar noticies (que actualment es poden trobar fàcilment a Internet consultant llocs web i blogs de l'afició i editorials) i complementant-los amb passatemps com els mots encreuats de les planes finals i el llistat de tots els mecenes que han fet possible el projecte.


En aquest primer número podrem trobar els seguents articles:

Estrellas de Alquiler
Aventura per a Shadowrun escrita per Diego Lopez en la que es demanarà als personatges jugadors la seva ajuda per solucionar una situació complicada que està tenint lloc en un bordell de luxe de Seattle.

Los Daoine Ainmhí
Aventura per a La Puerta de Ishtar escrita per Fran Vidal on els personatges jugadors s'hauran d'enfrontar a la perillosa tribu primitiva que dona titol a l'aventura.



La Guerra en Europa
Aquest article escrit per Guillermo Rubio Martín ens ofereix una ajuda de joc per a Z-Corps per si els Directors de Joc volen traslladar l'apocalipsi zombie a Europa.

Generación de trasfondos
Aquesta ajuda de joc escrita per Scribble, autor del joc de rol Microscopia, ens proposa una sèrie de taules per ajudar a personalitzar els personatges jugadors en els jocs de temàtica medieval-fantàstica.


El Taller de Loman
L'ultim article de la revista es una sèrie de notes i reflexions sobre el disseny dels jocs de rol escrites per Alvaro Loman, autor de la sèrie de jocs El Fin del Mundo publicada per Edge Entertainment.

Per acabar aquesta primera ressenya de l'any només em resta desitjar que aquesta iniciativa sigui fructífera i que animi a crear projectes similars en el que sembla que s'està convertint en un renaixement del panorama roler espanyol.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario