Este blog no apoya la difusión de contenidos con derechos de autor (excepto los casos en los que el autor da su permiso para ello o los difunde de manera gratuita).
Aquest blog no dona suport a la difusió de continguts amb dret d'autor (exceptuant els casos en els que l'autor en dona permís o els difon de manera gratuïta).
This blog does not support the dissemination of copyrighted content (except for cases in which the author gives permission for it or spreads for free).

domingo, 14 de abril de 2013

Ressenya d'Open Gaming Monthly #2

Gràcies a la cortesía de John Reyst, editor de la revista Open Gaming Monthly, avui us puc oferir la ressenya del segón número de la revista editada per Fat Goblin Games i disponible ara mateix des de la botiga de www.d20pfsrd.com.

 

A la ressenya del primer número ja us vaig parlar de la estructura de la revista, consistent en 100 pàgines en les que es possible trobar notícies i entrevistes així com regles de joc i continguts sota la Open Gaming License (OGL) majoritàriament per a Pathfinder (però que amb molt poc esforç es poden usar en altres jocs), per tant avui m'extendré una mica més en els continguts d'aquest segón número.

La entrevista està protagonitzada per Wolfgang Baur, dissenyador de jocs nord-americà famós pel seu treball a Dragon Magazine, la editorial TSR, Wizards of the Coast i Pathfinder i actual propietari de Kobold Press.

 

 

En aquesta entrevista es fa una repassada a la seva carrera des dels seus inicis fins a l'actualitat, amb un especial èmfasi en Kobold Press i Midgard, l'entorn de campanya desenvolupat durant 5 anys i que es es el producte estrella de la editorial.

 

 

El tema de la portada d'aquest segón número es el cel, les estrelles, l'espai i els éssers provinents d'altres llocs aliens als móns de joc típics, el contingut OGL que us trobareu està relacionat fonamentalment amb aquests conceptes, pel que al seu interior us trobaréu, entre d'altres, els següents articles:
  • Un sistema astrològic que es fàcilment adaptable a qualsevol joc de tipus fantàstic i que ens permet decidir la influencia dels astres en els personatges.
  • Estadístiques de joc per a Swords & Wizardry (www.d20swsrd.com, Swords & Wizardry, Tales of the Frog God), de diverses criatures dels Mites de Cthulhu.
  • Els constructes coneguts com a Celestial Records (Registres Celestials), humanoides artificials que poden usar-se per a estudiar l'univers i catalogar-lo.
  • Un llistat de diversos artefactes relacionats amb els cels (que inclou objectes com la Esfera dels Elements, que permet l'estudi dels plans elementals d'Aire, Terra, Foc i Aigua).
  • Una vista prèvia dels suplement It Came from the Stars (Va venir de les estrelles), que permet introduir al joc tot tipus de monstres i criatures alienígenes.
  • The Skirmisher (L'assetjador), un exemple de nau espacial per a Pathfinder i que per funcionar usa la màgia en comptes d'usar la tecnología.
  • Un llistat d'estranyes criatures que poden venir d'altres móns i dimensions i usar-se com a familiars.
  • Una localització llegendària, Red Bridge Falls, en la que s'està duent a terme l'estudi d'un misteriós meteorit...
  • Una nova classe de personatge, Arcane Astrologist (Astròleg Arcà).
  • Característiques per als Grisos (ja ho sabeu, els típics alienígenes baixets i capgrossos als que es responsabilitza de les mutilacions del bestiar).
  • Diversos exemples de cyborgs (organismes barreja de màquines i éssers vius) en els que s'usa una barreja de màgia i tecnología per a crear-los.
 

Per acabar aquesta ressenya us puc dir que Open Gaming Monthly pot, amb una mica de sort, convertir-se en una de les revistes importants del sector. Per aconseguir-ho haurà de diversificar els seus continguts per abarcar d'altres jocs (com ja fet amb l'article dedicat a Swords & Wizardry) i incloure, per exemple, mòduls per a jugar.

Aquesta entrada tambè està disponible en els següents idiomes:
Castellano English

No hay comentarios:

Publicar un comentario